Wednesday, December 1, 2010

semalam lelayang today getah

layang2...pernah main tak?
serius ak x pandai main hahahaha
tp tyme skolah rendah dlu tyme musim lelayang org ada aku pon wajib ada jugak :D
kalau dlu2 buat sndiri punya..mostly guna surat khabar & benang la..ohh so old skool ~wink~
kalau ade dwet lebih baru beli yg jual kt kedai..yg buat dr plastik & lebh kukuh la aku kira :D
tp corak dy slalunya gmbar otoman hahahaha..skarang?? jngn tanya la hahaha

--------------------

selain tu slalu gk main getah aka zero point or blue blair (btol ke eja cni? :D) ala yg maen lompat2 getah tu, buat guna getah seposen, buat pnjang2 baru best, nk lagi kukuh guna doble getah huhu
kalau nk buat mesti guna ibu jari kaki hehe ada skali tu penah abg ak buatkn kat ak gila pnjng, ciap guna doble getah lg, dy buat kt kilang tyme keje malm & sdg xde keje hahahaha
mainan yg ni pon ak x bpe lepas tyme kne lmpat mlepasi kepala kalau syarat permainan xleh tampan hehe dah nma pon ak ni girl yg pendek so cunfirm2 la x lepas sbb ak lompat x tggi hahahahaha nak2 dpt ibu (ketua) yg tggi, hampeh trus hee~~kalau blue blair ok gk sbb maen getah pusing2 then da lepas satu lagu nyanyi lagu lain :)
--------------------
apekehalnya ak cite sal lelayang & getah ni??
hurmm semua sbb budak malia la
-----------------------
pg semalm ntah mcm mna dy boleh suh ak, umi & tok buat lelayang kt dy
pape pon semua bermula gara2 umi dy dok raut lidi la huhu
ak x layan sbb keadaan x mengizinkan tp xpela sbb umi dy da buatkn kt dy hehehe
tp guna kertas A4 je lalalala dah 2 ptg nya dikerahkan km tmn dy g maen kt luar malng nya hujan hehehe so dy main la dlm umah saja hahaha
---------------------
hari ni plak gara2 tengok 'jump it' kul 900-1100 kat tv3, di suruh nya ak buatkan dy tali getah haishh dy pon nk melompat sepertinya izzy, marry & the geng hahahaha malangnya hari ni umi dy da g kursus selama seminggu, maka jd la ak sbg mama nya yg x bertauliah hahahahaha (ini tipooo)
maka sbg mama yg sngt prihatin (hanya auta ok) buatla ak tali getah kat dy..baik nye ak hahaha (afte mak ak kuarkan getah dr simpanan, baru nk hurey2 x leh buat dngn alasan xde getah hahahaha tp ak ikhlas taw hehe)
and now she's practicing skeeping :)
gud luck gurl :D


------ esok ntah ape plak la idea yg nk terkeluar dr kepala otak dy huhuhuk :) ------




*mengenang zaman kanak2 adalah sngt seronok sbb itu zaman yg lgsung xde pK masalah & hidop dengan gembira :D

2 comments:

yAtiE said...

hoho ok la 2
bdak2 bru nk bljr main permainan tradisional huhu
so kamu sbg senior tulun2 la ajarkan haha

sAsyA said...

hahahaha..yolah sngt senior
xlayak eden lorr haha