Thursday, December 2, 2010

solan 'cerdik' lagi 'bijak'

hal kejadian yg terjadi pg tadi telah menggerakkan aku untuk menaip di sini
wpon memalukan aku sndirik tp xpe lah..buat pengajaran hik3
bnde ni terjadik di market swktu ak membeli belah sgla ikan & sayuran sndirian di c2 (spt ak sngt rajin kan hak4..tp hampeh. maaf hehe)
after ak beli ikan temenung, sardin & ayam, kononnya nk tmbh la sejenis ikan lagi, then ak g la ke pak cik sblah depan sket (act abg kot cos mcm muda je ahaha :D)..niatnya nk beli ikan cencaru
then ak belek la ikan ni smbil dlm hati dok kata 'ni bukan ikan caru ni'
tp sbb nk sure kan jugak maka tekeluarla soalan 'bijak pandai' aku ni

'ni ikan caru ke?'

sambil gelak2 pak cik tu kata--'ni ikan kayu la, hah kantoi x knl ikan'

zappss...termalu ak d c2 tp ak pon bantai gelak sama kt c2 smbil kata lama x bli sndirik hak3
naseb baek xde org lain tyme tu lau x haishh malu beganda la aku :">
& naseb baek gk la muka aku ni xde la mnmpk kn sngt umur aku yg sbnar, yeke? perasan wakakakaka wat eva la but Alhamdulillah :)
then dan2 terus ak beli sotong kat pak cik tu hak4 baik punya cover lol :))
tu la x yakin lg huhu

sepatutnya soalan yg patot aku utarakan haruslah berbunyi bgni....'ni ikan ape ye?'
wpon mgkin kurg bijak jugak tp mcm better lg la hehehe
gpon umah ak x penah masak ikan kayu so dimaafkan la..aku mkn pon dlu tyme skolah mnengah, dok asrama, almaklom la semua sarbat hahahahaha

aku memang selalu g beli kat market kalau blik kg tp as peneman je la, if kakak ak xde la mcm semggu ni barulah ak gerak sndiri :)
last ak g beli sndiri adalah bulan 12 tahun lepas kot hahahaha tyme akak ak masok mktab wat KDC tp skang dy da grad huhu biasa la tyme2 cuti pnjg gni la berpeluang g market sgala ni sbb kalau dok kolej tu harusla ak tapaw je or mkn kt cafe hek3

tp yg aku sure aku ni kalau jumpe je manusia yg boleh ak harapkan terus aku abaikan hehehe hampeh kn 8-)
harap2 dpt la aku husband yg pndai sgala bnde ni kn..slamat aku hahahaha
bkn ape, leh maen masak2 ngn dy nt hak3 cuma 4 sure aku la yg bnyk maen nye lalala :D
xpe la kn, kerjasama itu penting, mcm yg wonderpets kata tu la 'apa yang penting..KERJASAMA', gpon boleh eratkan silaturrahim :D
huh melalut sudah aku nih ngee~

sudah la smpai sni dlu, nt ak cite bnde laen plak kt sni haha
pasal masak2 ni nt ak blaja lg ye, chaiyokk!!
wish me luck & all da best yeah :)
yo-yo-oO je :D

2 comments:

teha said...

hehe.normal2. i lg teruk kot.
tp i tekantoi ms nk p bl daun ape ntah.hahah

sAsyA said...

haaahah xpe2
anggp je budak baru belajar :D