Friday, December 31, 2010

last nite in twenty ten

kurang lebih sejam stengah jelma la twenty eleven
tggl la twenty ten di belakang
kurang setahun betambah la usia menandakan tempoh penghidupan yg semakin pendek
tggl la kenangan
dyam2 kau di sna

last day in twenty ten aku memg mghabiskan dwet sesunggohnya
selayaknya mcm aku punyai bnyak uwang
sampai hanya tggl RM5.55 la dlm purse buruk aku tu
hebat kan
gilak!!!
xpe untuk kegunaan - ayat menyedapkan hati semata :-|



terima kasih pada kamu-kamu yang x pernah jemu menceriakan hidupku sepanjang perkenalan kita...semoga kamu-kamu tidak jemu slamanya dan terus bahagia
kamu bahagia, aku tumpang bahagia :)

dan terima kasih juga pada mereka-mereka yang pernah menyentak hati ini..
dalam sengaja atau tidak...
xpe saya maafkan
sincerely :)


semalam mungkin bersuka-suka, hari ini bersenang-senang, mungkinkah esok akan damai selalu?

atau

semalam mgkin berduka, hari ini tiada apa, tapi semestinya harapan untuk esok sentiasa ada...


so wish u all a hepy new year
with a thousand of life, a million of smile and a billion of hope

go0d bye twenty ten
welcome twenty eleven
hope will meet twenty twelve :)


semoga semuanya lebih baik dari sbelumnya....

today is cuti wee~

seronok3
akhirnya cuti jugak aku wee~ mcm x pena cuti je gayanya hahahahha

bukn apa aku xnk la mgharap sngt pada cuti hari ini sebabnya sebg seorg pelajar yg menghormati pensyarahnya ehem..ehem.. aku mengandaikan sahaja clas 4 today is still on..dengn semangat lecturer aku yg memg suka mengajar dan menggesa pelajar2nya
maka aku pon wat2 la mcm hari biasa, takde la pengumuman cuti umum dr PM kita, spt x baca post sekelian rakyat di fB & para-para blogger semua....karang kalau aku berharap sngt aku takut kuciwa uhuk..uhuk..

tetapi bisebabkan msg ini

'sarah, td g bilik dr Azlina, dy xda.
pas2 g tnye dr Sabri, dr kata clas x bke esok. lily x g la kot'

go0d2, sound nice..xkn nk buat kelas kt tgga kot kan :D
then yg aku masih blom puas hati sepenuhnya anta msg ke pghulu clas dan jwpnnya

'xde'

wlaupon pndek tp sngt2 memuaskan hati
pe lg yabedabedu la aku hik3

maka dengn itu perjnjian antara aku ngn cik 'AwAk sAyA diA' akan diteruskan dngn jayanya
kami mahu ke masjid jamek hari ini jom3!! (kalau clas x cancel pon km stil nk g sbb clas ak just 8-10 je hari ni hehehe)
nk g carik beg sorg satu @ mgkin dua hahahahaha
walau dwet dalam purse hanya 20++ tapi aku masih berhati mahu bersoping-soping *ngee~
walau mgkin ramai org kami nk redah jugk hahahahaha
mahu mghabiskan dwet kononnya kami kaya sngt
mahu menghasut & mengetuk dwet dy lalalalalalala
nk wt cne dwet memasing blom masok lagi uhuk..uhuk.. :'(

kpd cik 'sweet purple'..aku mcm malas nk g chow kit la huhu
xpe la ang g ngn kak pikah and zana je la huhuhu
walau da masok tahun ke empat di sni aku masih belom pernah jejak kaki ke jalan chow kit itu
sadis kan? hak4
ala kalau letak aku kt penang bhgn island skalipon aku boleh sesat taw hee~
teruk teruk teruk :D

so kepada cik 'AwAk sAyA diA' jom mghabiskan fulus dan mari berdating bersama hahahaha



Sunday, December 26, 2010

harimau malaya mengaum

aku x taw sngt tentang bola
x join pon mereka2 yg menjerit sakan
smbil menonton penoh semangt di ruangn tV
tanda memberi sokongn
tp hanya besopan-sopan di dpn lappy :D *sopan ke? tett* hahaha

tp nk ckp taniah Malaysia
3-0
go! Malaysia go!
harimau malaya mengaum merendahkan terbangan si garuda

gud luck M'sia 4 the next final di Gelora Bung Karno :)


majulah sukan untuk negara ~

Thursday, December 23, 2010

jangan bermata duitan

mungkin ramai yg da tawu or da baca n3 ini
tp aku still nk share jugak link nye

SERIUS INI MEMANG CELAKA

mengucap panjang aku baca n3 ni
tengs pada yg sudi share ini untuk kebaikan kita

duit
boleh membutakan mata, menulikan telinga, mendiam seribu bahasa

tapi ingatla akibatnya nanti...

Friday, December 3, 2010

saya suka dia


xnk ckp ape2
juz saya suka lekir!!
that's all
ten Q

Thursday, December 2, 2010

solan 'cerdik' lagi 'bijak'

hal kejadian yg terjadi pg tadi telah menggerakkan aku untuk menaip di sini
wpon memalukan aku sndirik tp xpe lah..buat pengajaran hik3
bnde ni terjadik di market swktu ak membeli belah sgla ikan & sayuran sndirian di c2 (spt ak sngt rajin kan hak4..tp hampeh. maaf hehe)
after ak beli ikan temenung, sardin & ayam, kononnya nk tmbh la sejenis ikan lagi, then ak g la ke pak cik sblah depan sket (act abg kot cos mcm muda je ahaha :D)..niatnya nk beli ikan cencaru
then ak belek la ikan ni smbil dlm hati dok kata 'ni bukan ikan caru ni'
tp sbb nk sure kan jugak maka tekeluarla soalan 'bijak pandai' aku ni

'ni ikan caru ke?'

sambil gelak2 pak cik tu kata--'ni ikan kayu la, hah kantoi x knl ikan'

zappss...termalu ak d c2 tp ak pon bantai gelak sama kt c2 smbil kata lama x bli sndirik hak3
naseb baek xde org lain tyme tu lau x haishh malu beganda la aku :">
& naseb baek gk la muka aku ni xde la mnmpk kn sngt umur aku yg sbnar, yeke? perasan wakakakaka wat eva la but Alhamdulillah :)
then dan2 terus ak beli sotong kat pak cik tu hak4 baik punya cover lol :))
tu la x yakin lg huhu

sepatutnya soalan yg patot aku utarakan haruslah berbunyi bgni....'ni ikan ape ye?'
wpon mgkin kurg bijak jugak tp mcm better lg la hehehe
gpon umah ak x penah masak ikan kayu so dimaafkan la..aku mkn pon dlu tyme skolah mnengah, dok asrama, almaklom la semua sarbat hahahahaha

aku memang selalu g beli kat market kalau blik kg tp as peneman je la, if kakak ak xde la mcm semggu ni barulah ak gerak sndiri :)
last ak g beli sndiri adalah bulan 12 tahun lepas kot hahahaha tyme akak ak masok mktab wat KDC tp skang dy da grad huhu biasa la tyme2 cuti pnjg gni la berpeluang g market sgala ni sbb kalau dok kolej tu harusla ak tapaw je or mkn kt cafe hek3

tp yg aku sure aku ni kalau jumpe je manusia yg boleh ak harapkan terus aku abaikan hehehe hampeh kn 8-)
harap2 dpt la aku husband yg pndai sgala bnde ni kn..slamat aku hahahaha
bkn ape, leh maen masak2 ngn dy nt hak3 cuma 4 sure aku la yg bnyk maen nye lalala :D
xpe la kn, kerjasama itu penting, mcm yg wonderpets kata tu la 'apa yang penting..KERJASAMA', gpon boleh eratkan silaturrahim :D
huh melalut sudah aku nih ngee~

sudah la smpai sni dlu, nt ak cite bnde laen plak kt sni haha
pasal masak2 ni nt ak blaja lg ye, chaiyokk!!
wish me luck & all da best yeah :)
yo-yo-oO je :D

Wednesday, December 1, 2010

semalam lelayang today getah

layang2...pernah main tak?
serius ak x pandai main hahahaha
tp tyme skolah rendah dlu tyme musim lelayang org ada aku pon wajib ada jugak :D
kalau dlu2 buat sndiri punya..mostly guna surat khabar & benang la..ohh so old skool ~wink~
kalau ade dwet lebih baru beli yg jual kt kedai..yg buat dr plastik & lebh kukuh la aku kira :D
tp corak dy slalunya gmbar otoman hahahaha..skarang?? jngn tanya la hahaha

--------------------

selain tu slalu gk main getah aka zero point or blue blair (btol ke eja cni? :D) ala yg maen lompat2 getah tu, buat guna getah seposen, buat pnjang2 baru best, nk lagi kukuh guna doble getah huhu
kalau nk buat mesti guna ibu jari kaki hehe ada skali tu penah abg ak buatkn kat ak gila pnjng, ciap guna doble getah lg, dy buat kt kilang tyme keje malm & sdg xde keje hahahaha
mainan yg ni pon ak x bpe lepas tyme kne lmpat mlepasi kepala kalau syarat permainan xleh tampan hehe dah nma pon ak ni girl yg pendek so cunfirm2 la x lepas sbb ak lompat x tggi hahahahaha nak2 dpt ibu (ketua) yg tggi, hampeh trus hee~~kalau blue blair ok gk sbb maen getah pusing2 then da lepas satu lagu nyanyi lagu lain :)
--------------------
apekehalnya ak cite sal lelayang & getah ni??
hurmm semua sbb budak malia la
-----------------------
pg semalm ntah mcm mna dy boleh suh ak, umi & tok buat lelayang kt dy
pape pon semua bermula gara2 umi dy dok raut lidi la huhu
ak x layan sbb keadaan x mengizinkan tp xpela sbb umi dy da buatkn kt dy hehehe
tp guna kertas A4 je lalalala dah 2 ptg nya dikerahkan km tmn dy g maen kt luar malng nya hujan hehehe so dy main la dlm umah saja hahaha
---------------------
hari ni plak gara2 tengok 'jump it' kul 900-1100 kat tv3, di suruh nya ak buatkan dy tali getah haishh dy pon nk melompat sepertinya izzy, marry & the geng hahahaha malangnya hari ni umi dy da g kursus selama seminggu, maka jd la ak sbg mama nya yg x bertauliah hahahahaha (ini tipooo)
maka sbg mama yg sngt prihatin (hanya auta ok) buatla ak tali getah kat dy..baik nye ak hahaha (afte mak ak kuarkan getah dr simpanan, baru nk hurey2 x leh buat dngn alasan xde getah hahahaha tp ak ikhlas taw hehe)
and now she's practicing skeeping :)
gud luck gurl :D


------ esok ntah ape plak la idea yg nk terkeluar dr kepala otak dy huhuhuk :) ------




*mengenang zaman kanak2 adalah sngt seronok sbb itu zaman yg lgsung xde pK masalah & hidop dengan gembira :D

Sunday, November 28, 2010

jom nyanyi

3, 4 go...

~dari ulat jadi kepompong~
~tido lena dlm kelongsong~
~sampai masa kepompong pecah~
POM!!!
~jadi rama2 yg indah~

~rama2 terbang merata~
~hisap madu di taman bunga~
~sunggoh indah aneka warna~
~tapi syg hidop x lama~


*penat eden nk abes kn lagu ni adehh...
akhirnya siap gk wehooo!!
SILA NYANYI okay ^0^

Monday, November 15, 2010

MAJLIS KONVOKESYEN

majlis konvokesyen???
siapakah?
dimanakah?
akukah??
------------------------------------
---------------------------------
------------------------------
----------------------------
-------------------------
-----------------------
---------------------
-------------------
----------------
-------------
---------
-------
-----
---
-

jngn tertipu semua..
ini adalah majlis konvokesyen kanak-kanak tabika kemas ok hahaha
ak I'Allah tahun depan :)
mggu lpas ank abg aku punye konvo, xhariff hakeem namanya
dasyatkan bebudak skarang, tadika je pon dah ade mjlis gni..ak dlu maen tgkap gmbo kt kelas je, siap berlatarbelakangkan gmbo katak lg hahahahahahaha tp xpe da tamat suda

hah..ni lah budak yg nk g konvo tu...di pagi hari b4 gerak :)
oppss..nama dy nur amalia safiah :)

ni gmbar bersama uminya aka cikgu dy sndiri & my mom aka tok dy..:)
taniah buat umi sbb dpt anugerah pemaju masyarakat kreatif & inovatif :)

dia di atas pntas menerima sijil..
berpakaian menari sbb lps amek sijil trus menari tp sptotnya dy menari dlu baru amek sijil tp telah ditukar di saat2 akhir huhuhu
hah dy salah seorg wakil yg membawa nama Penang pada hari potensi di Ipoh dlm acara tarian rakyat :)

ni my gmbo la..ni je gmbo mukaku, yelah dah pegang camera kene snap je la gmba org huhu
act saja nk tunjuk dewan sbnarnye hahahahah yoyo o je :p

ni la yg budak 2 dapat..act beg biru tu dpt sbb buat persmbhn kalau x dpt trifi. sijil & 2 buah bku cite je :D
dlm beg biru tu pon juz ada sepaket pensel 2B 6 batang, pemadam & sharpener dan pensel kaler swan yg pendek 2 hohoho beg je besar tp jd la, buat budak2 seronok
biasala sape x seronok dapat hadiah kn :D

ok i2 saja untuk n3 kali ni..esok sy update lg :D

Saturday, November 13, 2010

Rahsia 13

Inilah dia rahsia as-solat, sebagai peringatan bagi yang sudah tahu atau panduan bagi yang baru tahu……

1. Niat Sembahyang Sebenarnya memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat.

2. Berdiri Betul Fadilatnya, ketika mati dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.

3. Takbir-ratul Ihram Fadilatnya, sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.

4. Fatihah Sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.

5. Ruqu’ Sebagai tikar kita di dalam kubur.

6. I’tidal Akan memberi minuman air dari telaga al-kautsar ketika di dalam kubur.

7. Sujud Memagar kita ketika menyeberangi titian SIRATUL-MUSTAQIM.

8. Duduk antara 2 Sujud Akan menaung panji-panji nabi kita di dalam kubur.

9. Duduk antara 2 Sujud (akhir) Menjadi kenderaan ketika kita di padang Mahsyar.

10.Tahhiyat Akhir Sebagai penjawab bagi soalan yang dikemukakan oleh Munkar & Nankir di dalam kubur.

11.Selawat Nabi Sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.

12.Salam Memelihara kita di dalam kubur.

13.Tertib Akan pertemuan kita dengan Allah S.W.T.


Dari Abdullah bin ‘Amr R. A., Rasulullah S. A. W.bersabda :

“Senarai di atas adalah salah satu sebab mengapa orang Yahudi / Kafir tidak sukakan angka 13 dan juga Hari Jumaat. Itulah sebab mengapa mereka mencipta cerita yang begitu seram sekali iaitu ” FRIDAY the 13th ” jika ada di kalangan kamu yang perasan!!!”

Wassalam.


Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa'at kepada manusia lain...


Tamat suda..finish already

Genap 6 bulan sudah maka akhirnya

tamatla latihan industry yg wajib ak lalui

Wehoo..bebas buat seketika lalalala

Sdg berada di kg halaman menikmati cuti selama sebulan J

Kpd yg belom tamat sila teruskan usaha ya kwn2 :D

suda lama x mghupdate blog :D

yela ak yg konon busy la kan hahahaha xde mknanya :D

org lain da nk masok raya haji ak masih lg di hari raya aidilfitri

org lain da bemcm n3 tp ak masih disini

oh sudah2 la ak dan org lain i2 :D


Act. bnyk bnda yg jadi tyme practical nih tetmbh duduk serumah ngn budak berlima tuh hehehe

Tp mengenangkan dorg rasa rndu plak

Ngn dorg ak slalu je wat ala-ala mnja cm baby g2 ahakzz (well ak memg mnja hahahahahaha tp ngn certain org je (^_^)v)

Dah 2 ciap leh mnjerit x tntu hala lgik..dngn reaksi & kerenah memasing..yg mengusik, yg diusik, yg menyanyi, yg memarahi, novel bepuluh x hengat punya menelaah :D (rajin plak ye) dan bermacam lagi lah ye...antara lagu kgmaran iala 'keropok mony' & 'negaraku'? apekah? (terpatriotik la pulak :D) tp tulah lgu kgmaran kakak :D

Lgsung x sunyi ak dok c2, meriah semedang hohoho..wpon umah x la seselesa mne..biasala rumah kos rendah tp mahal taw sewanya..lau belah umah ak da leh dpt teres kot huhuhu tp tetp besyukur ada gk umah tuk kitorg berteduh wpon dihidngkan dngn perbagai haruman yg mewangi~:D

Dlm wk2 praktikal smpat jugk la kitorg kuar g men boling ngn a.wan aka staff kt tmpt keje 2..time kaseh bebanyk la ye atas sgla ajaran yg dberikan & esp atas award yg diberikan kpd saya..sunggoh terharu..bukn snang taw nk dpt anugrah pelakon terbaik nih..hahahahaha

Pape pon yg baik jadikan teladan yg jahat jadikan sempadan

Majulah sukan untuk Negara :D

Sunday, September 19, 2010

mAri beRhAri rAyA

Antara gambar2 di hari raya :)


(antara gamba yg di snap ptg raya..yg ni girlz je hehehe)

(lengkap 20 org ahli di ptg Jumaat raya pertama)


(beraya bersama mereka pada hari isnin = teah, fila, acah, k.long & masi)



(rumah abg pada hari selasa)



(pulang ke kG pd hari rabu)

gamba hanya sempat disnap hingga hari Rabu sahaja..hari lain x smpat hehehe
hanya gmba ak yg bnyak sbb akulah tuan blog ini hehehe
harap maklom..selamat melihat :))





Monday, September 13, 2010

haRi-haRi Di haRi RaYa

1st day raya = bad & best..
bad sebab?? x nk la cite..cam bebudak kecik je hehehe biar kami2 saja yg tawu :D
best sebab?? buat pertama kalinya km sefamily = 20 ahli wujud pd ptg hari di rumah mak & bergambar besama2 :)
trus lupakan hal peristiwa tengahari becoz i think i should grown up & enjoy the moment
so sweet *sheesh~
slalunya ade je ahli yg x ckop huhuhuhu tengs to my brother in law = tok mail yg bersunggoh pd ptg i2 ya :)

2nd day = biasa2
x g mne2 juz dok umah, bertshirt + track & serve para tetamu yg dtg :)
ptgnye hujan lebat huhu

3rd day = wow!! lgsung x dirncng.
mlm sblm kejadian, ak dngn besunggonya mengatakan 'esok kita kuar g raya awal, b4 org dtg sbb karang kalau ada yg masok susah nk stop kemasukan org2 dah & kita xyah masak. makan je kt umah dorg'
tetapi b4 kuar dtg la Wa Leh 4 beranak..xpe kejap je..then trus mandi & ciap (punya la xsenonoh kitorg layan tetamu ciap berbaju kelawar lagi hahahaha sebaek memg family dekat so x kesah la ngee~~)
belom smpat ku menyarungkan baju, pada jam 1230 tenga ari, dapt lah pggilan dri tok mail = abg ipar ak..dy beckp ngn mak ak...then kak cik...dngn serius skali mereka berbicara hingga mmbuat ak ternanti-nanti untuk mngetahui apakah butir yg dibicarakan itu..

upenye laksa yg dorg tempah kt kg petani tuk wat open house ari ni, mak cik 2 x buat..Astagfirullahhalazim...how come?? tetamu da dipanggil...
maka secara otomatiknya chef segera diperlukan = kak cik
hadoiii..baru berhajat nk g menelan je ke umah dorg nmpak gayanya laen bnde yg jadik nih
maka k.cik yg da siap berbaju kurung pon tukarlah ke tshirt, kak izah yg nk mandi tuk kali kedua pon terbantut & ak pon pusing la g amek tshirt....
dr laksa bertukar ke bihun goreng tp last2 buat bihun sup...
dngn kerjasama drpd ahli2 rumah = k.cik, k.izah, mak, ak & k.na akhirnya juadah tuk anggaran 60 ke 70 tetamu berjaya diciapkan dlm masa 2 jam....
naseb la ada kak cik yg pandai masak, kalau x habis la..nak2 ak je yg ada..lingkop trus hahahahaha
huh..gila penat masing2...
lastly berjaya juga kitorg kuar kul 4 g umah kak ta, kak nisyak & lastly umah tok mail
smpai umah 930 mlm main pulak bunga api ngn budak malia :)
tulah laen kali ckp la x nk masak lg huhuhuk serve ur rite la..

apakah yg akan jadi raya seterusnya??
tengok la nt hehehehe

Friday, September 10, 2010

Tagged dr NorFa lagik :)

Let's do it~!!!!!!

1 . who sleeps in bed next to you ?
--xde sape..bantal je :D

2 . do you ever lied to a boyfriend/girlfriend to get out of somethings ?
--x jugak..sbb solo ag hahahah

3 . what kind of kuih raya did you make ?
-- samperit je..

4 . best day of the week ?
-- same je setiap ari..


5 . what's really creepy ?
-- ntahla..

6 . what's your current fandom / obsession / addiction ?
--nak tido sunggoh2..xnk bangun dah..can i?

7 . what are the colour of your baju raya ?
-- i hate that now!!

8 . what did you eat for break fast today ?
-- nasik impit

9 . what is your aim for this raya ?
-- nothing..tp kalau boleh sy nk undur wak2..boleh ke?

10 . what was the last things you bought ?
-- kacang rebus kat hentian R&R bukit gantang semalam tyme otw blik kg

11 . what was the cutiest thing you've seen recently ?
-- My face this morning-->sdg perasan

12 . does the cute things affect your mood ?
-- sangat...

13 . what is your zodiac sign ?
-- virgo is mine

14 . do you want to learn other skills ?
-- sure..anything..

15 . 5 things you can't live without ?
-- my mom & family &..bla..bla..bla..

16 . if you could meet anyone now , who would you meet ?
-- someone yg sy rindu kot..

17 . what's somethings you'd to say to someone right now ?
-- am i a bad gurl???

18 . what are you looking forward to ?
-- jadi budak yg da besar

19 . say something to the person who tagged you ?
-- hye cik norfa..tengs sbb sudi tagged sy..slamat ary raya maaf zahir batin :)

lastly , tag eight people .
xpe la..sape2 nk buat silakan lah ye..jngn malu jngn segan, lbih 8 pon x pe :D

sngt x suka

sakit hati!!!

sedang SANGAT sakit hati! titik

kenapa kejap sngt? x smpai pon 5 jam :'((

one of my hari raya yg sy x suka noktah

never had this feeling on this day

spt taknak dah raya tuk tahun nih...

b4 Jumaat sudah berTshirt & tracksuit..

mogok di hari raya

pertumpahan air di hari raya

bermaafan juga di hari raya (sbb sy x snggop tengok org yg sy syg menangis lagik)

try to become a big gurl..

hah...akan trus mencuba...

SEMOGA BERJAYA

Wednesday, September 8, 2010

hepy belated besday...

hepy belated besday to myself yg ke-20++ pd iSnin lpas = 06/09 :D
masih mnyambutnya pada bulan Ramadhan spt tahun lpas cuma tak berperang dngn sgala paper je sem nih hehehe

maka dngn itu wajib la sy mngucapkan beribuan terima kaseh x terhingga kpd teah, fila, salwa, zana & lisya juga driver kitorg fayadah, dayana & oni di atas kesudian kalian2 menyambut besday sy itu yg lgsung sy x sgka :D
serta kesudian korg mmbawa kami2 ke i-city yg slama ini kami sngt tergedik nk pg sna hahaha
thanks a lot korang2 wee~~

terima kaseh juga kepada kesudian kawan2 yg memenuhkan wall fB sy & text on me
dan pada yg x engt pon xpela..dengn peringatan = sudah2 la tu makan semut hahahaha (khas tuk kamoo mAsi huk3)

tp kne shhhh..dyam2..kita tawu kite2 je taw...jngn gtaw parents & family
kalau x mampos la kita beramai-ramai ye
adeke sepatotnya kami2 g terawih di malam2 akhir Ramadhan, TERpegi pulak ke i-city hahaha
x senonoh betol la..harap2 berjumpa lagi la Ramadhan tahun depan, nk khada yg tahun ni punye :)

disebabkan semua da terjadi maka kt xpe je lah kn?? ~wink*
(kamu2 jngn tiru taw perangi km ini huhuhu)

apapun usia ku sudah betmbh lg setahun..
xpe semakin meningkat usia = semakin bertmbh pengalamn
semoga saya smkin matang ye wee~

sElAmAt aRi rAyA

bepuasa sudah skarang nk raya pulak
gembiranya hati ini
tp esok bru balik kg huhuhu
xpe la demi kekanda & nenda terchenta
adinda turutkan jua (yelah setelah berhabisan perang air mata demi sebuah kputusan hahahahaha)
alahai spt x biasa pulak..dulu penah je tyme 1st yer blik pepagi raya..last2 ak pakai kain kurung & t-shirt je melakukan xtvt berfaedah iaitu tidur sepnjng hari, raya kemana ape kemana bagos betul hahahaha

maka di kesempatan ini..
saya ingin memohon maaf seandainya..
ada TERkasar bahasa,TERtampar kt mana2,
TERlaser dgn sengaja,TERumpat sini sana,
TERusik sape-sape,TERsalah paham pd kamu-kamu,
TERcopycat mana-mana :D
and pd TER yg sewaktu dgnnya.

TERutamanya pada kak long, kak nab, ngah, kak lang & kakak
juga teha, yatie dan sekelian yg mngenali atau tidak :)

sesungguhnya HATIKU BUKAN PUALAM

selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir batin dari saya a.k.a ......

sila-sila la ke rumah ye raya nt..psst..jngn lupe bwk dwet raya taw hee~


Sunday, July 18, 2010

CeRiTeRaKu

lama sudah x menaip d cni..so skang ak nk menaip hehehehe
semnjk dua ni bkn melarikan diri..wujud je tp x berksmpatan nk melancong =D
sebab...sedng berpraktikal..so kne curik2 je la hehehehe
semasa sdg berpraktikal ini saya tggl bersama 5 org lg kawan2 sy di kondo rakyat..tawu?? (nama dpn je kondo k..cb lihat di belakang ade rakyat g2 hehehe = umah flat biasa saja hehe)
kawan2 sy i2 bernama salwa, zana, fila, teah & lisya
oh kami ade nama glamour tersndiri taw hehehe

mula dengn salwa = k.long....sebab dy pling sulong lah sbb lahir awal sngt..buln satu + karektor dy yg merupakan ank ke-4 dr 12 adk berdk..so paham2 je lah ye org adk ramai nih hehe

then zana = k.nab...sebb dlm ramai2 dy sorg je lahir buln genap iaitu bulan februari..naseb bdn la zana hahahahah nasib x kne pelik2..kira orait la 2 dr k.na jd k.nab...tmbh B je blakang 2 hahahaha

pas2 fila = k.ngah & teah = k.lang
amboi la mntang2 memg 2 pggln dorg kt umah so sngt besuka hati la dorg 2...sngt x adil heee~

masok lisya = kakak
sbb...kne cite sal ak dlu =D

aku = baby...baby????
gila sunggoh..geli ak dowh..haishhhh kenapakah???? ak pon x tawu...wpon memg ak yg last lahir tp bkn sbb 2 ak dpggil sbg2..yg taw hanyalah k.long, k.nab, k.ngah & k.lang
ak yg tuan bdn pon x tahu kenapa? mengapa? bagaimana? haru sunggoh budak2 rumah ak nih
dorg ciap bg syarat g kalau ak nk taw nk kne wat ape = bila...
syaratnye...dorg suh ak tggu smpai ak dapat BABY GIRL...
gila!!! bila tahun tue...ak kawen bila pon xtaw...most important thing is calon pon takda..how come?? hndknye nt ak dpt baby boy je nt cne? adoiyai haru sunggoh dpt mmber2 cni huuu..
maka akhirnya ak pon abaikan je la...buat x taw suda dlu..taip dsni tanda engatan..nt2 ak da dapat baby girl ak tnya len hahahahaha

cita lisya aka kakak plak terjadi suatu mlm ni dpn tV..ak ngn dy tengah mkn biskut kering cecah air milo...sdp taw yummy (pdhal ptg 2 after keje da mlntk sakan da hahaha) smbil 2 dy sdg berperg dngn k.long, k.ngah, k.lang & k.nab..ak x masok cmpur sbb sdg khusyuk mengunyah hehe
tetibe tekeluar ayat dy smbil tngn knan pegng dagu ak 'baby nk kawn x?'
adoila ni pesal plak dah??? tp ak wat dunno je smbl jwb 'org nk makan la' hahahaha kalau tengok aksi dy tyme 2 mesti da gelak guling2 da sbb afte 2 memg kitorg semua bntai gelakkan lisya habis-habisan hahahahahaha dngn gaya dy, nada dy yg mcm kakak2 tanya pd adik2 hahahaha

hobi ak memlm ialah mngaco k.long...asal dy nk tdo siboklah ak ajak dy nyanyi smpai ade la lgu ni terkeluar..

saya popeye the sailorman..man..man..
saya tggl di Australia..lia..lia..
koma koma bang bang klik klik klik..

pena dengar x? dlu kecik2 slalu la nyanyi lgu nih..kalau x pena dngr 2 pndai2 la tnya mmber2 yg pena main kecik2 dlu ni hehehe

dan yg paling utama memg kitorg x penah diam, smpai ase mcm bkn 6 org yg tggl dlm umah 2, mnta maaf la jirn..6 buln saja & skarang hanya berbaki 3 buln stengah saja hehehe..tyme tdo ye lah diamnye :D

saya rindu kamu2

saya kenal mereka di teratak rahim kajai
bergurau senda besama
susah senang besama
3 tahun sudah berlalu
pertemuan yg mmbawa kpada sebuah ikatan bernama persahabatan
semoga kekal slamanya =)

wish both of u all the best in life
tengs sudi kawan ngn saye :)


video

(video ni yatie yg buatkn, nk harap ak?? hampeh je karang hehehe tengs dear..=D)

Saturday, May 29, 2010

kU kEriNdUaN...

rindu...sungguh x tipu
rindu gila nk bebelog & mmbaca cerita2 d blog huhuhu
tp x smpat wktu & ksmpatn huk3
maaf la pd semua ye (budget ade je yg mmbaca wahahahaha)

keje ak bngon pg masok keje then balik
mlmnye awal gila da slamat lena huhuhu
nk lyn tenet kt ofis ke dpt wireless
tp xkn slama 8 jam lebih 2 ak nk bebloging
mau kne halau ak karang hahahaha
da la ak juz budak praktikal
attitude haruslah jaga lebih
tawu ke pnsyarah ak memg mncari nahas la 2..

act bnyk bnde nk cite tp x teluah hehehe
1st opkos la tentang tmpt prktikl ak 2 hehe
menarik ke tmpt 2??
whoa!! tersangat k
penuh dengn segala fail dan kertas2 ye ngee~~
tp bnde 2 nomal la bg ak

yg x bpe nomal nye adalah pemanis halwa telinga yg didendangkan
mggu 1st..bkn2 tp 1st day
ak & da gengs terpinga-pinga
sebab??
diperdengrkan dan didendngkan
lebih kurg dijamu la
dngn lagu2 yg lgsung x penah kitorg dengr
sunggoh ak pening mndengr
nk ketawa pon ye gk hahahaha
da la semuanye lagu indon
masok abes segala lirik anjing + setan + hantu
hahahaha
mggu 1st pening
mggu 2nd da leh ekot sket2..dasat
mggu 3rd tebwa-bw ke umah sewa pulak..haishhh haru
mggu 4th..terus leh rindu-rinduan..parah
gila sunggoh hahaha
tp rinduan nk dngr lagu je la
tuan yg pasang tobat x
waaa...bikin sakit ati je dy 2
naseb la ak nih jenih teror wat dono nih hahaha
paling kesian takat nih kat leha & zana la hee
leha 2 nama baru teha huhuhu
suka suki je awan 2 bg nma bru kt mmber ak..naseb badn la teah
xdpt nk nolong hee~

Tuesday, May 11, 2010

award lagi hehe :)


1st copy award ini.

BT UCAPAN KPD YG MEMBERI AWARD INI..
Trimas ya cik Puteriashazana sbb sudi mentag & mgkasi award comey ni kat saya....
suke sgt...

  • apa yg bermain di fikiran korg?---> kosong..bila keje nk abes nih...
  • apa nm smrn korg?---> sasya

  • berikan 3 org yg awak syg ---> mak, ayah, siblings
  • panggilan utk si dia? ---> sape?? DIA la kot ngee~
  • hadiah yg diimpikan dr org yg teristimewa ---> xpena pikir, nk bg pape pon diterime asalkn ikhlas huhu
  • blog mana yg korg suke visit ---> semua blog kot..xpilih kaseh punye hee~ :)
  • tagkan 15 blogger yg bertuah utk menerima award ini.---> semua yg baca post ini adalah ditag :D

Sunday, May 9, 2010

Selamat Hari Ibu

besempena hari ibu ni sy nk ucap
'SELAMAT HARI IBU'

kepada bunda tercinta (tp bukn u ye shafila..u bunda i dalam puteri mayang mengurai je taw haha tp xpe la hepy mother's day jugak la hee~~)

ibu..ibu..engkaulah ratu hatiku..

saya syg mak saya
SITI KALSOM BT MOHAMAD
insan yg melahir & mmbesarkn sy
smpai sy jd diri sy yg sekarang ini
sayang slamanya :)

pss: sy xley ltk gmba mak sbb sy hnya guna pC di cC :(
tp mak sy sntiasa di hati :)

Thursday, May 6, 2010

kerja oh kerja

yuhu..arini hari ke-4 sudah hehe
tp keje xtaw la bla nk ciap huh..
baru practikal da x mng tangn
kalau betul keje cne la plak haishh..
ptot la para2 auditor boleh smpai x blik umah smlmn huhuhu

kepada kakna-->hepy besday..hope chat slalu, pnjg umor, murah rzki
luv u alwiz :)

kpd fila sila cpt smbuh :'(
kesian ak & teah disni
xde org nk lyn ayat dramatik sasteratik ak
xde org nk dngr ak berleter sakan
eh silap ak yg xdengr ang bercerita sakan
ak kn good listener hahahahha
hopefully ang cept baik ye

pss : sdg di ofis b4 bos masuk wakakaka

Thursday, April 29, 2010

x smpt

akhirnya memg x smpt
ok la ak nk mnta maaf kt semua2 kalau ak da salah k
tataw bila ak nk on9 plak pehni
tp kalau mlm ni ak te on9 jngn tekejut plak hee~~

daa~~

saya mahu terbang ngee~

seRibU..

act xde ape yg nk d post kn
tp mngengkn MisIntah pape ak hari 2maka masih mncuba untuk capai target i2
so tetiba n3 ni pon kuar la hehe

hari ni 29 April 2010
jam 1223 pengunjung lalukejapye.blogspot.com genap la 1000
ngeng je ak nih
padahal org laen da beribu snyap je
tp xpe la da ni blog ak kn hehe


ni gmba nye

xnmpk??

hah ni nmpk?? ngee~~


pss : masih harus mngemas hee~~

harus g kursus

kursus ape?
kursus kawen ke?? erkk...
yg 2 nt la bila i da redy nk kawen ye hahaha
skarang masih underage lagik ok =D

ak nk g kursus cara2 mngemas okey
boleh la kn..
2 pon pnting gk kn kalau nk kawen
ngaa~ ape sbut kawen2 nih
ngeng suda..hee~~

hadoi..
penat da tp x setle ag adeila...
bila tb2 tyme ni haruslah ak bermasalh huuuu
kenapa la kne bekemas ye??
ak sngt malas nk kms nih..tp jap g da nk balik
mcm mne nih??
ada spe2 nk tolong ak kms x??

ditelek, direnung, diusha...sudah
bnyk gila barang ak adoi..muat ke keta kak ak nih
da la kete dy comey je huk3
kalau kne agkut 2 x naseb la..ak suh dtg amek stengh sb2 re2 tanak
ni pon x siap kms lg..mcm mne nih??
peh ni kne g pusan dlu jap
amek nota setimbun ag
mne ak nk ltk pulak la note2 2 semua
pening2...

ade kursus x ea tuk kmhrn mngemas nih??
sunggoh la ak x suka
mslah sbb kali kne angkot semua brg bw blik umah
b4 ni tggl je dlm stor..awal2 lg ak da ltk yg mne boleh ltk dlu
nk suh org kms kn??
sori..lg ak x suka
ni lah pdhnya kalau buat last minit
tp nk wat cne smlm last paper ptg kul 6
x smpt (tengok stil x nk salah kn diri sndri haishhh)

dlu dtg asenye brg ak 2 beg je ngn baldi...opss bntal skali :)
tu je..siap 1 keta boleh bw brg tuk 2 org lg
ni jngn 1 keta x muat brg ak sorg udah le hee~
tp dlm dok pening pon smpt je ak naip kt sni hehe
lalalala~

yeah!! award dari kak mimi

smbil menyelongkar new2 n3
tebuka lah n3 kak mimi
dy bagi award
& sy adalah antara2 yang terpilih dalam ramai2 nama yg tersenarai itu hehe




nilah award nya
new blogger award
saya budak baru belajar ngee~~
tengs k.mimi =)

Wednesday, April 28, 2010

TERBANG

andai bisa ku terbang
tinggi di awan
kan ku terbangkan sayap impian
melayang tinggi di ruangan angkasa ooo..

namun semua hanya impian
yang tak mungkin bisa ku janjikan
seperti apa yang terjadi
di kisah khayalan

hanya mimpi yang bisa ku janjikan
realiti bukannya seperti mimpi sang puteri


anda mahu terbang??? jom3
wah seronoknya kalau boleh terbang bebas kn (mcm la ak nih terkurung hee~)
kalau rerama leh tenggek kt bebunga
kalau burung leh terbng lg tnggi & sggh kt pokok2
yg mne lg best ye? hurmm..pepatung best x?
leh hinggp kat wayar plak...kne shot karen x? dak kot kn hehe
ye ye je...
tp lg best kalau leh terbng ke bulan
xpon g ISA cm dr. syed muzaffar shah hehe
ade org nk bw ak?? eh layak ke??
dlm mmpi lepas la hahaha

haish kenapa tetiba mahu terbang?
ntah..tp kalau lari cne plak?? (teha tulung jawab ok)

ku mahu terbang bebas
tnpa masalah yg mmbelenggu (bdget ak seorg yg bermasalh pulak pdhl lgsung tak)
tp tipu la kalau boleh lari dr mslh
dy sentiasa ada di mana..
juz terpulang kpd masing2 sm ada sngaja mncari penyakit oR mslh
& then setle kn atau lari dr mslh
tp kalau lari lgsung xkn memudhkan keadaan
mgkin boleh mnenangkn buat sketika
cari ruang untuk bersedia
sblm behdapan dngn masalah itu...=)

pss : terpilih lagu terbang ini sbb tersuka dngn tajuk terbang
dngr2 cm boleh blah gk la lgu nih hehe so layan..kepada yg x minat harap maaf ye..boleh slow kn volume anda :D
sy pon tak tahu lama mane tmpoh wk2 ia akn diperdngrkn d cni
sngt suka lirik di atas wee~

opss!! sblm i2 dsni sy mahu menyuarakan bhwsanya sy telah

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

yeay xzm abes sudah..tp tuk sem nih je la..harus mnmpuh lg xzm next 2 sem huhuk
xpe sy tetp akn bersmngt balik nt hehe chaiyok! gud luck pd kamu2 yg masih harus mghadirkan diri d dewn peperiksaan ya..wish u all da best :)

Tuesday, April 27, 2010

kene tag lagi..

kali ni kene tag lagi
by keyboard itu ku tekan aka ad
tengs ya =)

tp disebabkan permasalahan tersebut telah ak selesaikan 2,3 ari lepas hehe
xkn la ak nk cite bnde yg sme kn3?? nt korg buhsan pulak ngee~~
nk ltk gmbar laen xleh sbb ak ni jujur hak4 bukn auta taw..fakta tuh
lgpon takat ni tiada pertmbhn foto lagik hehe
so boleh la clik tjuk n3 tagging by ciKeju hee~~

pss: ad, boleh la kn kalau cmni (^_^)v

Monday, April 26, 2010

antara my cayang-cyg muchuk =)

sape syg saye angkat tangan...ngee~~
ade ke x neh??
n3 ni juz nk cite sal mereke2 yg sy syg

first is amalia safiah....(kalau nk taw lg sila clik =))
nape dy 1st?? sbb dy pling dekat dngn sy sbb sy jg dy dlu2 afte spM
baek kn sy hehehe (sbnanye sbb sy x wat pape tyme 2 so tepaksala jadik baby sitter x bgaji d umah huk3)
mayb sbb 2 dy rapat ngn sy tp skang pntang jupe kejenye nk gadoh je hehe biasala da otak msu dy ni bknnye btol sngt hahahahaha
tp slalu tyme sy nk blik uni slalu dy x bg..dy nk sy dok umah ngn dy then dy akn peluk sy kuat2 huuu misshh u dear..tp skang dah boleh lps da sbb dy pon da bsr & sy pon sngt jrg ada di umah huk3
sy nk cita sumting sal dak nih
dy sngt indepent...skang sdg blaja di tbk kemas pdg temusu..ckgunya adalah umi dy sndiri huk5 (kakak kata 5 tahun xpe bw, nt 6 tahun anta ke org laen hehe psst dy ckp ckgu kt skolah grng hehe means dy pena kne marah la 2 hahahha)
di skolah dy mnyertai pasukan tarian aichewah (mak kata xpe dy nk mggedik tyme kecik2 nih nt besar xyah la hehe)...pndai ke dy menari???
ntah la hahah tp kalau boleh engt step 2 kira orait la kn..2 merupakan faktor utama sms pemilihan diadakan hehe
smlm dy ada ptunjukan kat skolah guar perahu..disbbkan itu my mum snggup trun pdg bsama bg mmberi smgt buat cucu dy yg seorg nih hahaha & yg x tahan nye abeh ngn my mak njang, kakak sy yg sulong wif her children sme2 trun pdg..kasi sokongn moral (mak sy kata hahahha)
2 tahun lps trun pdg gk tengok syahmi menari hee..mamat ni lg kayu tp sbb engt step so dy pon tepilih..tanding smpei kbgsaan taw..jngn memain..6 tahun da msok kbgsaan tp dpt num 4 sbb ada accesorries dorg jatuh huhu
tahun ni malia cne plak?? adakah dy pon masok kbgsaan gk?? tngok la nt ye hoho

ni la gmbo dy tyme raya re2..pg je bju krung ptg nye da 2ka..

then nk cite sal si kecik adib farhan nih plak
wow dy lahir 2 mggu sblm kbrgkatan sy ke uni..& b4 2 sy telah berulang alik ntah bpe kali tataw ke hospital sbb mak dy kne tahan ward 2,3 kali sblm dy keluar huhuhu
dak kecik ni sy sngt suka kaco..
sbb lg sy kaco lg dy melawn hahahaha sngt suka
dlu dy x engt spe sy isk3..kne lame2 bru nak ngn sy sbb 2 sy slalu ngusik dy hehe nk bg dy knl sy..yelah xknl maka x cinta..ye x? ngee~~
then baru2 ni sy blik & 1st tyme sy tnya dy sy spe trus je dy ckp makchu..
wahhh..teruja3..dy da knl la hehe
syg adib lebey hehe so ksmpulnnya slalu2 la mngusik ye hee~~

hah ni la muka budak bucuk 2..i like mata dy sbb bulu mata dy mlntik tp dlm pic ni x nmpk wpon muka dy gedebok bsarnye hehe

yg lain x syg ke??
eh x la...sy syg semua tp muka dua org ni je de dlm pic sy..yg laen x smpt nk snap da beriya kluar beraya..biasala budak2
yg da bsar2 2 laen2 kali lah ye hehe
oppss..mereka bukn 2 beradik ok..sepupu je hehe

kukuciwaan

frustrated...
perlu ke pd bnde yg da lepas??
atau abaikan je..bnde da jd...

apa-apa je lah..
yg sy tahu sy memg frust arini
mo0d ok x ok je huk3
naseb baek x frust sengsorg..syg la uols my cosmate hee~~
gud luck 4 next..

but tengs 2 k.dayah yg sudi memasak spaget untuk adik2mu ini hehe
but ur nasi lemak tetap masih mnjadi hutang hehehe
ku pasti tuntut lalalala~
& gud luck 4 ur next interview

sudah tahu siapa pnyelia = pn halijah ahmad--lec law okey
tentu laporan ku akan mnjadi setebal-tebalnya nanti hee~~
tahniah kepada ak, teah, fila, zana & amnan :)

ptg ni xpe nk frust2 nati malam saya mahu kmbali kpd asal
mahu senyum2 & gelak2
(tp td pon da gelak melmpau da hee~~ menipu btol dak nih sorg hehe)

tinta : yg belalu biarkan ianya pergi
nantikan yg sdg mndatang...
jg la ia sbaiknya slagi ia mnjadi milikmu
andai ia bukan milikmu..lepaskan la dlm senyuman
semoga bhgia sntiasa bersamamu

Sunday, April 25, 2010

dapat award yeay!

buat pertama kalinya..ak telah mndapt award..
wahh..teruja2
so nk tengs la kat yatiehayati cos sudi mengurniakan award comel ini
nk knl cik T?? oh bukan tikus ye..yatie namanye..cik tie 2 pggln mnja2 dy hahahah (ampon tie hehehek)

ok inilah award comel itu.....taraa....



dapt award beautiful blogger g2...
cantik ke blog ak??? eh dah org bg 2 kira cntek la kn hahaha
kalau korang ase x cantik pon ade ak kesah?? hehe xpe masing2 da pndpt sndiri hee~~

award comel ini haruslah diterima besama pesanan penaja ini ye..

1. Thank and link the person that give you the award.
2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3. Contact said blog and tell them know they've won the award.
4. State 7 thing about your self.

first one done
second sy nk tag spe ye???
mereka-mereka inilah...
  1. ATikah Mustapa
  2. farah nuramirah
  3. arin
  4. Tulip
  5. teha
ok anak2 semua pndaikan...5 darabkn je ngn 3 so jdi la 15 ok hehe

arahan ke-3...akan dilaksanakan

arahan ke-4 : 7 perkara tentang diri hurmm...ape ye?? bnyk nih
  1. perempuan semestinya
  2. masih blaja..berbaki 2 sem lgik
  3. anak bongsu ye hee~~
  4. sngt suka mensumbangkan lagu
  5. tak suka cicak yg gatal hak3
  6. makan sgala bnda tolk batu kayu kaca & seangkatan yg xpenah dimkn org key
  7. suka tido yeee~~

1, 2, 3, 4 ciap...tengs ye..sekian cni dlu :)

Saturday, April 24, 2010

peneman setia

peneman setia??? sape?? akukah?? setia ke??
hari ini sy & teha telah mnjadi peneman rasmi kepada cik yatie
bertempat di midvalley (mcD aras bawah)
perjalan selama 5 jam = 11pg-4ptg

ape yg menarik sbenanya nih??
ala tman cik yatie da slalu dah, x smpt nk kira bpe bnyk xtvt ak join ngn minah nih hehe
tp hari ni lain..sy ngn teha teman dy g 'dating' taw ouchhh!!

yatie g dating??

saya suka teman org g dating-dating nih...antara yg pernah sy teman g dating adalah 1st my sister, tyme 2 i kecik lg skolah rendah ag..see kecik2 dah diajak neman dating no wonder la besar2 pon rajin je teman org nih hoho peh2 pena teman teah, fila, teha & today yatie tyme hehehe
nyebok je kan?? eh xde la dah org ajak kn, kt sempurnakan je permintaan sesama sahabat aichewah hak3

yatie 'dating' ngn sape?? teruja2 nk tawu hahaha

act dy g date ngn mmbr skolah dy yg da x pena jpe slama 7 tahun..lama tuh kn3?? reunion la katanya tp dy dua org je reunion 2 hak3
aisar namanye..1st ak dngr engtkan gurl skali upenye guy...padan la beria cik yatie ajak kitorg neman padahal b4 ni dy g je sengsorang smpei ke petak masa nk jpe mmber skolah dy huhu
eh tahu x petak masa 2 ape ala time square hik3 jaoh 2 dr tmpt ak nih (yelah da ak maleh jalan hee~~)
smpei2 trus g makan pdhal mmber dy x smpai ag tp ktorg order la dlu cos x sarap dr pg maka perut sdg enak lah berdondang dendang dengn rnck..skali lgu rock sume kluar abes dah hehe
bru nk mkn mmber dy pon smpei..borak la borak (dorg je ak ngn teha smpuk 2,3 kerat je almaklom ak ni pemalu hee~~)

abeh mcD masuk carefour coz yatie nk beli sumting..maka dcni hehehe ak ngn teha mula lncarkan operasi hehehe km jalan depn then tggl sket2 dorg tuh hahahaha & last2 yatie col nk g teman mmber dy nek atas ktorg pon hureyyy!! kakakkakaka
sbb xde pape nk beli kt carefour kitorg g mpH..biasa la gedung ilmu 2 wajib kunjung tp tmpt lwtnye bhgn novel je pon haha belek 2,3 buah bekenan pon 2,3 buah tp last2 1 pon x beli ngee~~

then kuar mpH masok watson jap & yatie dtg trus balik huhu b4 kul 4 smpei blik dngn slamatnye hehe



kalau ade sesape nk ajak teman g dating lagi jngn segan2 ye...sy sedia slagi mampu hoho
(nyebok hal org ko rajin ye cik sasya..ko bila nk g dating??? hak4 one fine day lah kot gegegege)

pesanan penaja : b4 kuar harus pastikan iC dibawa besama ok..harini ak kuar xbw iC hehe da smpai bru pasan lalalala
naseb baik xde pape kalau x mau naya tetiba kne tahan jd minah indon ke philip ke hape hohoho...dngn kad matrik skali la ak tggl kt blik syg ak nih hee~~ yg ak bw juz kad bank & lesen je hahaha sebaik ade gk pengenaln diri huhuhu credit card xde ye..sy belom bekerja & bukan ank org kaya titik. :)


tagging by cikeju

pepagi hari kene tag by ciKeju..eh silap malam td sebenanya hehe tp pg ini bru bekesmpatan nk jengok2 hehe...

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging




setelah puas mencari..menggelodak dan menggali kembali gambar2 yg wujud, akhirnya inilah gambar yg menepati syarat yg diberi hehe

gamba ni adalah gmbar sy wif yatie one of my bestfren kat kajai..(my colledge)
disnap semasa berada di cafe melakukan rutin harian iaitu makan petang + malam around 6 to 7 pm..tp bedasarkan makanan yg ada 2 asenye peh setle makan la 2 hoho perot da knyang so senyum lebar je ke tlinga ye haha..serasanya gmbar ni tyme 2nd yer 1st sem kot huhu gmbar yg mnmpkkn ketembaman ak hak3 & tyme nih x specky all da tyme ag..baru saja pakai sepenuh masa pertengahan sem lepas huhuhu

so ak nak tag mereka-mereka ini :

sila selesaikan ye hehe..