Friday, April 23, 2010

LARANGAN KERAS!!

larangan keras tentang sesuatu perkara
semua org penah dengar, jumpa, tengok kn3??
tipulah kalau x penah jumpe
at least jngn buang samph merata, jangn meludah, kawasn larangan, jangn pijak rumput & etc....

ok tujuan ak post ni adalah tentang sesuatu larangan oR amaran keras hehe

dimanakah larangn i2 terpamer???
nk dijadikan cite Mgrib td ak g toilet blok sbelah aka K17J (blok kamu yatie hehe)
afte sy dah ciap & nk balik ke blik tetapi belum smpt sy mlgkah kaki keluar serasa seperti ada sesuatu yg mnrik minat untuk sy bepatah balik ke sinki toilet..
untuk tidk mndtgkan tanda soal yg bebilion dan mnyemak dlm kepala otak sy, maka sy pon jengokla blik ke c2..then sy terbaca sumting di atas kertas A4 putih tulisan marker biru tertampal elok je kt sblh cermin..dan nota tersebut berbunyi :

'sesiapa yang selalu masukkan tisu muka ke dalam cawan/gelas/bekas orang lain
dah tentu orang itu gila, tak ada otak,
ini bukan first time
tolonglah gunakan otak bila melakukan kerja'

fuhh...tersenyum sendiri ak depan nota 2....terfikir sape la yg letak memo 2, mesti dy merupakan mgsa kegemaran bg sesiapa yg melakukan kerja seperti mltakkan otak yg bergeliga di lutut hahaha dan saya pasti dy berada dlm keadaan yg sngt marah swk2 memo i2 ditulis, thats Y bahasa dy sbg2 hehe (kamukah yatie??? hehehe)

xkisah la siapa pun yg melakukan keje sperti i2, pd sy org i2 sunggoh lah x beretika...xde sensitiviti langsung akan hak org lain...jngn hanya menampal muka supaya sntiasa kelihatan cntik tetapi attitude kurang dc2..jg la brg masing2 sebaiknya..jngn kaco hak org hee~~ kamu tentu marah kalau kamu yg mnjadi mangsa bukan..cb fikir andai kmu yg berada di tmpt mangsa..ntah2 lg teruk kmu uar-uarkan :)

sy x nk menyalahkan sesiapa kerana mgkin pemgsa i2 x sengaja..tp kalau selalu boleh ke dikira as x sengaja?? lupikirla sndiri hehe

sorila kpd sesiapa yg terbaca andai kamu i2 adalah mangsa oR pemangsa....but tengs sbb mendatangkan idea untuk sy post sumting here hehe (^_^)v


tinta : nothing else sekadar memperingati kamu-kamu dan diri sy sndiri

jagalah hak masing..hormati org lain, jngn pntingkan diri

biasalah kerana nila setitik rosak susu sebelanga

kerana kerbau seekor semua terpalit lumpurnya :)

4 comments:

yAtiE said...

ha3 glew ah boley engat ayat 2
ngahahaha i ler 2 yg buat
dah 'org' mengong sgt
asal tggl gelas jek,esok adela tisu muka yg dh d guna dok terapung lam 2
1 sem kowt, mmg da lama
selama nie sabar, tp ari 2 tetibe darah mendidih, temp nek
terus msok blik, haa
dptla pesanan penaja dariku
so, skang da xdek lagi...huhu

sAsyA said...

hahahahaha tepat skali jgkaan ku rupanya hak3
mestilah engt
plun dok gelak sorg2 tyme dlm toilet 2 hak3

hiro said...

emm..bgos entri ne..ske3

sAsyA said...

haha tengs3