Sunday, February 13, 2011

hey..pegi tido la..

malam da larut, mata belom ngantuk, sedang semangat buat keje dengan ketekunanan yg melampau, sndirian di bilik, ditemani internet yg lancar penguat semangat..tiba-tiba..

keliling..keliling..keliling....

bunyi macam botol kaca diguling-gulingkan, macam main pusing2 true & dare (yeke? ke dare & true ea? ke salah dua-dua? :D)
bunyinya dr arah tagga..mgkin kucing tengah main la tu, hai kucing ni pon pukul 3 lebih la baru nak main, x reti tido ke hah? lantaklah kau kucing..
abaikan dan terus buat keje lagi...

keliling...keliling..keliling...

bunyik lagi..tapiiii asal makin dekat ni? xda pon meow-meow kt luar
tepikir pulak :
'mana dtg pulak botol kaca kt blok aku mlm2 gni?'
'eh, betul ke tu kucing?'
'ke aku je yg dengar ni?'
erkk!!

oh ini betul2 atau hanya sekadar ilusi aku? tp xpelah
terus of9, tutup buku, tutup lampu, tarik selimut, esok siang je smbung keje, mata tolong tidur titik dy da bg arahan dah kot tu..

pernah alami situasi ni x? yg pernah tawu la rasanya tp yg xpernah pon mesti penah dengar kn hehe
kadang2 arahan halus macam ni boleh dirasa cuma yg berbeza cara nak atasi la kot, samada buat xtahu & teruskan dngn keje sndiri atau ambil inisiatif 'baik aku blah dlu' :D

mgkin dy bagi arahan g2 iaitu 'hey..pegi tdo la..' sbb masa tu adalah masa untuk dy bermain-main, sudah la siang dah bg chance tuk korang, mlm aku punya plak, tu antara dialog dy la kot & kalau korang nak join silakan

atau memg dy ajak korang main same2?? huh!

tp x semua dy ajak main, kalau2 dy bekenan je kot (agaknya la :D)
biasala dy pon makhluk menumpang atas bumi jugak kan
so bg la chance biar samarata :)
kalau rasa nk main skali silalah, kalau x nak abaikan atau baik la kau tido. senang :D
aku lah antara manusia yang akan ambil inisiatif untuk 'ok, aku tdo dlu, slamat malam!'
masing2 ada la cara sndirikan :D

ps : ni gara-gara smlm lepas teah ngn zana balik dr bilik aku la
sape suh cite hal2 yg bg2 memalam buta kan
kan dah seram sejuk sengsorg kna tggl
dah la air xda smlm, haishh dugaan...



8 comments:

yAtiE said...

hahahaha dulu sy penah la maen2 ngan 'dia' huhu

sAsyA said...

maen ape?
sorong kursi tarik kursi?
hehehehe

cikblurr said...

huhu..lau saya alamtnya lgi x ley tido la jwbnya.....

NICK IRFAN said...

sy msuk blog awk 4 pagi skrg alhamdulilah xde ape eh! tetiba2 mcm bunyi tel je sapa plak kol malam2 mcm ni...

sAsyA said...

cikblurr : haahaha jngn pK sal dy, kalau pK memg x leh tdo trus, selalu buat biasa je mcm xda pape :)

nick : bagusla hehe
mak kot call hak4

W said...

masa kt asrama dulu, w pun dia pernah ajak main, siap panggil nama. tapi w buat2 tak dengar, dan terus tarik selimut. heehee~

sAsyA said...

w : itulah yg terbaek :D

NICK IRFAN said...

ape2pun lain kali jgn tidur lewat2 sbb takut la ada bnda lain menumpang sekaki... hehe